Salland Centraal | Tienduizendste bezoeker bij zwembad in Heeten

Gepubliceerd op 8 augustus 2018 20:06

Zwembad de Oase in Heeten kan door deze hete zomerweken mooie bezoekersaantallen melden; vorige week werd de 10.000ste bezoeker van het seizoen geteld. Juliet Voorhorst zorgde voor deze mijlpaal en werd ook figuurlijk in het zonnetje gezet; van badmeester Gijs Kloosterman kreeg ze onder meer een speciale handdoek met de tekst ’10.000-ste bezoeker’ en 10 bonnetjes voor even zovele gratis ijsjes.

Het aantal van 10.000 bezoekers komt niet vaak voor. De vorige keer was namelijk in 2009. Gemiddeld kwamen er de afgelopen tien jaar rond 7.700 bezoekers per seizoen in Heeten. Omdat het bad nog geopend is tot begin september zal dat aantal dit seizoen nog flink stijgen. Na de sluiting wordt in september begonnen met de grote renovatie en het energiezuinig maken van hat Heetense bad. Er zijn inmiddels al 54 zonnepanelen, er komt een nieuwe chloordoseerinstallatie en een nieuwe badkuip.

Vorig jaar haalden tientallen vrijwilligers huis aan huis in Heeten ruim 45.000 euro op bij een grote inzamelingsactie. Dankzij deze geslaagde inzamelingsactie maar ook met andere giften en subsidies, onder meer van het EU-programma Leader, kan de ongeveer 2,5 ton kostende renovatie betaald worden. In 2020 is het precies 50 jaar geleden dat het zwembad in Heeten werd aangelegd. Inmiddels is dat verouderd, worden de wanden slecht, laten tegeltjes los en kost het steeds meer aan onderhoud en reparatie.

 

Bron: Salland Centraal


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.