Salland Centraal | Minke Holleboom uit Heeten wint zilver op WK roeien in Polen

Gepubliceerd op 8 augustus 2018 20:07

Minke Holleboom uit Heeten heeft tijden het WK roeien in het Poolse Poznan een zilveren medaille binnengesleept. Ze deed mee met de damesploeg in de dubbelvier.

 

Na jaren van training en een lang selectietraject kreeg Minke ongeveer drie weken geleden te horen dat ze deel uit mocht maken van de Nederlandse dubbelvier op het wereldkampioenschap. Deze ploeg bestaat uit de beste jonge roeiers uit het hele land. De laatste weken werd er druk getraind op de Bosbaan in Amsterdam. Hierbij maakte de ploeg al een sterke indruk.

De wedstrijden begonnen afgelopen woensdag met de heats. Hierin werd een mooie tweede plaats behaald, net achter Groot-Brittannië. Uitsluitend de winnaar plaatst zich rechtstreeks voor de finale. Op donderdag waren de herkansingen. De dames wisten zich toen overtuigend te plaatsen voor de finale door als eerste te eindigen.

Deze finale werd op zaterdag geroeid. De grote favoriet was Roemenië. Zij lagen al vanaf de start aan kop. Daarachter ontwikkelde zich een spannende strijd tussen Nederland en Groot-Brittannië. Na een geweldige eindsprint wisten de Nederlanders als tweede over de eindstreep te komen en behaalde daarmee een zilveren medaille.

 

Bron: Salland Centraal


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.