Salland Centraal | Viertal ponyclub Heeten naar Hippiade

Gepubliceerd op 24 augustus 2018 15:43

Aanstaande zaterdag worden de Nederlandse kampioenschappen, de Hippiade, voor pony’s verreden op het Nationaal Hippisch Centrum te Ermelo. Tijdens de Hippiade worden naast individuele dressuur- en springonderdelen ook diverse teamonderdelen verreden. Het viertal van Ponyclub Heeten heeft zich dit jaar wederom weten te kwalificeren voor de Hippiade.

Dit voor het vierde jaar op rij. Tijdens de Overijsselse regiokampioenschappen in Ootmarsum werd door het viertal bestaande uit: Odile Kolkman, Finet van Kooten, Fleur Kogelman, Maud Lokate en Loreen Neeuwveld een keurige tweede plaats behaald met een minimale achterstand op de kampioen.

Nadat in 2015 een aantal enthousiaste leden te kennen gaven viertal te willen rijden zijn de verschillende viertallen, grote en kleine maat pony’s, sindsdien bijzonder succesvol gebleken. Sinds 2015 heeft ieder jaar tenminste één viertal zich te weten kwalificeren voor de Hippiade. In deze periode zijn er totaal zeven viertallen geformeerd, waarbij in deze periode zes keer mocht worden gestart op de Hippiade, vijf Overijsselse en twee Nederlands titels zijn behaald.

Het viertal komt zaterdag aan de start in de klasse L bij de grote maat pony’s. Deze rubriek is bij de afdelingsdressuur de zwaarst bezette rubriek van de dag met maar liefst 18 teams, er is dus sprake van zware concurrentie.

 

Bron: Salland Centraal


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.