Heetense ondernemers nemen deel aan Techniekdagen Salland

Gepubliceerd op 14 september 2018 22:39

Techniek is overal om je heen. Zonder techniek zou onze wereld bij wijze van spreken instorten. De in het algemeen neemt een steeds grotere plek in. Denk maar eens aan het glas melk bij het ontbijt. Enig idee met welke technieken en technologieën deze op de keukentafel komt? Het begint al op de boerderij. Koeien worden niet meer met de hand gemolken, maar de handen van de boer zijn vervangen door een hypermoderne melkrobot, die niet alleen melkt, maar ook het voer op elke koe afstemt.

De huizen waarin we wonen worden met de nieuwste technieken duurzaam en energiezuinig gebouwd. We kunnen zelfs onze eigen stroom opwekken met de zonnepanelen op het dak van ons huis. Op een scherm is te zien hoeveel stroom eigen zonnepanelen opwekken en hoeveel er wordt verbruikt. Het interieur van huizen en gebouwen wordt in 3D ontworpen op de computer. Voordat het gemaakt wordt is al zien hoe het eruit komt te zien. Ook onze Hollandse fiets ontkomt niet aan de vooruitgang van de techniek. Sterker nog, in bijna elke schuur staat tegenwoordig wel een e-bike, die opgeladen wordt door stroom van onze eigen zonnepanelen.

Mooi toch?! En hier kun jij in de toekomst een bijdrage aan leveren. Door te kiezen voor techniek ligt de wereld aan jouw voeten!

Tijdens de 13e Techniekdagen Onderwijs Salland kunnen leerlingen, maar ook leerkrachten, ouders en verzorgen op vele fronten kennis maken met uiteenlopende technieken en technologieën bij de 8 deelnemende bedrijven.

Wil je weten of de techniek iets voor jou is? Kom dan kijken op 12 of 14 oktober.

 

Klik hier voor meer info en de deelnemende ondernemingen.

 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.