De Stentor | HeetenWoont heelt open wond in dorpshart

De stichting HeetenWoont biedt de oplossing voor het terrein in het dorpshart dat al tien jaar braak ligt. Er verrijzen vijf duurzame woningen op de hoek van de Dorpsstraat en de Holterweg. De eerste aardgasvrije van Heeten.

Mits er dan tenminste vier zijn verkocht, begint aannemer Bongers uit Dalfsen in december aan de klus.

Teleurstellingen 

Na de sloop in 2008 van Chinees restaurant New City slikten de dorpsbewoners vooral teleurstellingen in hartje Heeten. Het ene na het andere plan verdween in de papierversnipperaar. De buren, Herman en José Hunneman, bepleisterden de gapende wond met bloemen en planten. Maar het aanzicht bleef inwoners van Heeten al met al steken als een doorn in het oog.

Aanvankelijk was er een complex van acht appartementen en twee penthouses voor ouderen gepland op de plek waar eens de familie Geertman een bakkerij annex kruidenierswinkel dreef. Maar vanwege geringe belangstelling in het dorp werd De Barones voortijdig ten grave gedragen door Vastbeleg Nederland en Combi Deventer BV. Ook twee andere projecten kwamen niet verder dan de tekentafel.

Leefbaarheid

Het bestuur van HeetenWoont, dat de ontwikkelingen tien jaar met lede ogen volgde, zag daarop voor zichzelf een taak weggelegd. Want deze stichting stelt zich ten doel om leefbaarheid en uitstraling van Heeten te bevorderen. Onder meer door bij te dragen aan meer woongenot voor alle leeftijdsgroepen.

De twee geschakelde en drie vrijstaande woningen zijn speciaal bedoeld voor inwoners die op een mooie, levendige en goed bereikbare plek in het dorpshart willen wonen. In de buurt van winkels en andere voorzieningen, bijvoorbeeld op het gebied van welzijn en zorg. Zo kunnen ouderen hier langer zelfstandig blijven wonen. Toekomstige bewoners mogen nog voluit meedenken over de indeling.

Herstel

HeetenWoont constateert dat zij met haar eerste bouwproject tevens een begin maakt aan duurzaam herstel van het dorpscentrum. De vijf te bouwen woningen sluiten volgens de stichting qua kwaliteit, kleurstelling en materiaalgebruik naadloos aan bij naburige gebouwen als kerk en Kulturhus Trefpunt. Het ontwerp is van de plaatselijke architect Jan Regelink. 

 

Bron: De Stentor

 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.