Salland Centraal | Erwin Rijk terug op Pannekoekhuis Lettele

Gepubliceerd op 27 september 2018 13:23

Erwin Rijk, eigenaar van ’t Pannekoekhuis Olst, heeft deze zomer ook het Pannekoekhuis in Lettele overgenomen. Daar werkte hij circa veertien jaar, waarvan de laatste jaren als bedrijfsleider. Hij leerde er, voordat hij acht jaar geleden zelfstandig verder ging in Olst, het vak kennen. 

“Erwin heeft dezelfde passie als ik”, stelt oud-eigenaar Leo Smit. “Ik wist dat hij het Pannekoekhuis wilde overnemen en ik wilde ermee stoppen. Hij komt uit Heeten en kent de mensen hier. Erwin ziet deze zaak ook als zijn kindje. Dan gun je iemand wat. Naar wie zou het anders moeten?” 

Erwin, opgegroeid in Heeten, kondigt aan voorzichtig enkele dingen aan de zaak aan te gaan pakken. Hij wil het interieur een wat klassiekere, bruinere, uitstraling geven. “En in de toekomst wil ik ook de kindertuin aanpakken, maar verder zal er weinig veranderen”, zegt hij.

Bedrijfsleidster
“Ik heb wel 
Anne, een vriendin van me, in dienst genomen. Zij heeft ervaring in de horeca en het is de bedoeling dat zij op termijn hier in Lettele bedrijfsleidster wordt. Verder wil ik nu heen en weer gaan rijden tussen de zaken. Waar ze me nodig hebben, zal ik zijn. Als het hier druk is, gewoon lekker meehelpen. Zelf ook pannenkoeken bakken. Dat vind ik hartstikke leuk!” 

Leo bestierde het Pannekoekhuis in Lettele zo’n 25 jaar. “Ik werkte eerder in de catering. Een kennis van me, Erwin Oldenburg, vroeg me of ik niet voor mezelf wilde beginnen. Daar had ik eerst nog helemaal niet zoveel oren naar. Maar de passie voor het vak was er wel. Bij m’n eerste werkgever had ik me al snel opgewerkt tot assistent-directie, bij de tweede was ik al na een maand assistent-bedrijfsleider. Later zei Erwin dat hij een pand kon huren voor me. Toen begon het te broeien. We belandden uiteindelijk hier. Hij komt uit een familie van pannenkoekenrestauranthouders. Zijn ouders hadden er een, hij had er zelf al eentje en zijn broer ook. Ik besloot aan te haken. In ’93 zijn we hier begonnen.”

De eerste jaren waren niet gemakkelijk, benadrukt Leo. “Het was hier destijds wat minder goed bereikbaar. En een groot deel van de plaatselijke bevolking ging echt niet uit eten. Erwin kwam ons na drie jaar versterken en een jaar later begon het aan te trekken. Ik weet ook niet echt waar dat aan lag. Misschien dat we eerst even moesten werken aan onze bekendheid, ik durf het niet te zeggen.  Maar we hebben ons wel altijd met veel passie op de zaak gestort. We wilden kwaliteit bieden.” 

Gietijzeren pan 
In Olst beschikt Erwin ook over een zaal voor feesten en partijen. Een dergelijke grote ruimte ontbreekt in Lettele. Daar wil hij het Pannekoekhuis dan ook zuiver en alleen in de markt (blijven) zetten als pannenkoekenrestaurant. “Feesten en partijen verwijs ik wel door naar de andere zaken in de regio. Dert13n in Heeten bijvoorbeeld. Zij de feesten, ik de pannenkoeken!”   

Ook aan de kaart zal niks veranderen. Iedereen kan in Lettele terecht voor een ruime keuze aan pannenkoeken. Traditionele met stroop of spek, maar ook met appel of shoarma. “Met de echte ouderwetse gietijzeren pan gebakken; alles met de hand”, benadrukt Erwin. “Hier ben ik opgegroeid, deze regio ken ik. Ik heb er enorm veel zin in, anders was ik er ook niet aan begonnen!” 

Erwin kondigt alvast aan dat er in november een speciale kennismakingsactie begint. Met op elke tafel/bij elk gezelschap maximaal twee keer de tweede pannenkoek gratis.

 

Bron: Salland Centraal

 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.