Salland Centraal | Theatervoorstellingen in gemeente Raalte over psychische kwetsbaarheid

Dit najaar zijn er in de gemeente Raalte drie theatervoorstellingen, genaamd ‘Vind je het gek!’, over omgaan met mensen met een psychische kwetsbaarheid. De voorstellingen zijn bedoeld voor vrijwilligers, mantelzorgers en andere inwoners van de gemeente Raalte die te maken hebben met deze doelgroep.

Deze muzikale theatervoorstelling is gebaseerd op waargebeurde verhalen en indringende portretten van mensen met een psychische kwetsbaarheid. Het is een ontroerend, humorvol en oprecht theateronderzoek naar de dunne scheidslijn tussen normaal en gek. Wat zorgt ervoor dat de ene persoon wel aan de goede kant blijft en wie bepaalt wat de goede kant eigenlijk is? De theatervoorstelling kon in andere plaatsen op enthousiast publiek rekenen.

Er zijn drie voorstellingen. Alle voorstellingen starten om 19.30. De inloop is vanaf 19.00 uur. Ze vinden plaats op de volgende momenten:
• 5 november in het Hoftheater in Raalte
• 12 november bij Ne9en in Heino
• 19 november bij Brasserij Dertien in Heeten.

Aanmelden kan hier.

Door de voorstellingen worden mensen zich meer bewust van de achtergronden en beleving van mensen met een GGZ-achtergrond of onbegrepen gedrag. Dit kan bijvoorbeeld een depressie, een angststoornis of een andere psychische kwetsbaarheid zijn.

Door meer kennis hierover wordt de drempel om contact met elkaar te leggen lager. Er ontstaat meer begrip voor elkaar. Meer begrip helpt mensen uit deze doelgroep om mee te doen in de maatschappij. Dit is ook een van de speerpunten uit het actieplan Zelfstandig Thuiswonen, waar de gemeente Raalte samen met haar partners in het sociaal domein de komende jaren aan werkt. Dit gebeurt onder de vlag van Kr8 van Raalte.

 

Bron: Salland Centraal

 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.