Salland Centraal | Minister Ollongren: 'Meer experimenten en diversiteit op gebied van openbaar bestuur'

Gepubliceerd op 12 oktober 2018 15:26

Minister Ollongren (D66) wil meer diversiteit en experimenten op het gebied van openbaar bestuur. Zo'n initiatief is in de gemeente Raalte in volle gang. De werkgroep Heeten Begroot wil kijken of een burgerbegroting in Heeten een middel kan zijn om zelf als dorpelingen mee te beslissen over essentiële zaken in hun leefomgeving.

Op de Thorbeckelezing in Zwolle zei Ollongren dat gemeenten meer ruimte moeten krijgen om hun eigen bestuur in te richten. De keuze voor een eigen bestuurlijke inrichting moet wel bijdragen aan de oplossing van maatschappelijke problemen die in de gemeente, provincie of regio spelen. Dit kan gaan om woningnood, een (dreigende) sluiting van scholen of de wens om burgerbetrokkenheid te vergroten.

Giny Hoogslag van de werkgroep Heeten Begroot is blij met de uitspraken. "Goed uitgangspunt! Het lijkt me hartstikke mooi dat in overleg tussen inwoners en overheid wordt gesproken over wat er nodig is in onze omgeving. " 

Heeten Begroot organiseert zaterdagmiddag een 'mini-begroting'. Heetenaren en andere belangstellenden zien wat bestuurlijke vernieuwing inhoudt. De bijeenkomst begint om 15.00 in het Trefpunt. Twaalf initiatieven hebben zich aangemeld. Onder de initiatieven wordt 2000,- verdeeld om het idee werkelijkheid te laten worden.

 

Bron: Salland Centraal

 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.