Salland Centraal | Ponyclub Heeten heeft wederom een Overijssels eventingkampioen

Gepubliceerd op 22 oktober 2018 13:15

Afgelopen zaterdag werden de Overijsselse kampioenschappen eventing in Diepenheim verreden. De voorgaande twee jaar wisten leden van ponyclub Heeten al drie titels op te eisen op de regiokampioenschappen eventing. Dit jaar was het opnieuw raak.

Tijdens een eventingwedstrijd komt een combinatie driemaal aan de start. Allereerst wordt er een dressuurproef verreden. Vervolgens wordt er een springparcours afgelegd te worden en als afsluiting wordt er gestart in de crosscountry. In de cross dienen er diverse natuurlijke hindernissen overwonnen te worden en moet het parcours in een vooraf gestelde tijd afgelegd te worden.

Ponyclub Heeten werd dit jaar vertegenwoordigd door Odile Kolkman met haar pony Saffier. Vorig jaar had Odile al goed gepresteerd tijdens de regiokampioenschappen, ze wist toen de titel binnen te halen in de klasse B. Inmiddels is ze gepromoveerd naar de klasse M en ze reed in Diepenheim voor de 2e keer in de klasse M. Het Overijssels kampioenschap werd verreden als onderdeel van een open wedstrijd.

Odile en Saffier reden een nette dressuurproef waarna ze op een voorlopige 4e plaats stonden. Vervolgens voltooiden ze het springparcours en de cross foutloos en waren ze een van de drie combinaties die de cross binnen de tijd aflegden. Hiermee stegen ze naar plek 1 en wonnen zowel de open wedstrijd als het kampioenschap van Overijssel.

 

Bron: Salland Centraal

 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.