De Stentor | Van Dartel dartelt weer na moeilijk begin van Heeten

Gepubliceerd op 26 november 2018 17:12

Heeten kende een beroerde start van de competitie, maar de groenwitten bloeien langzaam maar zeker op. Mede dankzij twee doelpunten van aanvaller Chiel van Dartel (27) boekte de dorpsclub zondag de eerste overwinning in de derde klasse B. Helios werd met liefst 5-1 opzijgezet.

,,Helios is toch een club met de ambitie om hoog te eindigen, maar we hebben ze vernederd. Een heerlijk gevoel", klinkt het opgetogen uit de mond van Van Dartel, die zelf zijn eerste goaltjes meepikte.

Routiniers

Heeten eindigde vorig seizoen vrij eenvoudig in de middenmoot, maar nu heeft de ploeg alleen het puntloze KCVO onder zich. Dat het moeizamer gaat, heeft mede te maken met het vertrek van wat routiniers. ,,Marco ten Klooster, Luuk Nijland, Luuk Maas en de broertjes Tepperik - Maurice en Laurens - zijn gestopt. Dat is een gemis. Maar ik weet zeker dat we nog steeds voldoende kwaliteit hebben om in de derde klasse te blijven. Zo hebben we er met Wouter Salden en Arthon Jansen twee ijzersterke verdedigers uit de jeugd bijgekregen."

In het begin van het seizoen kampte Heeten met blessures, ook Van Dartel moest zijn draai vinden. ,,Ik had lies- en hamstringklachten, was niet topfit. Terwijl mijn vorm gepaard gaat met fitheid. Zondag merkte ik voor het eerst dat ik het weer aardig vol kon houden, al vond trainer Alex Booij het nog wel nodig mij twee minuten voor tijd naar de kant te halen."

Publiekswissel

Dat beschouwde Van Dartel maar als een publiekswissel, na zijn twee treffers. ,,Mooi om voor het eerst met onze vernieuwde groep de euforie na een overwinning te beleven. Ik had vooraf al goede hoop dat we Helios konden verslaan, omdat ik merkte dat het niveau tijdens trainingen de laatste weken omhoog ging. Maar 5-1, dat had ik zeker niet verwacht. Het onderstreept dat we op de goede weg zijn.”

 

Bron: De Stentor

 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.