De Stentor | Erwin Nyhoff uit Heeten en Lisanne Spaander uit Harderwijk strijden om plekje in de Top 2000

De stemweek van de Top 2000 is weer begonnen en dus wordt er weer massaal gestemd op allerlei klassiekers en minder bekende nummers. De wereldhits van Queen, Led Zeppelin en Adele zullen ook dit jaar ongetwijfeld veel stemmen krijgen, maar ook regionale artiesten doen dit jaar een gooi naar een plekje in de lijst der lijsten. Op social media wordt volop campagne gevoerd.

Lisanne Spaander uit Harderwijk is één van de artiesten die hoopt op een plekje in de lijst van NPO Radio 2. ,,Ik doe het echt voor de leuk en hoop dat ik er natuurlijk in kom’’, aldus de 20-jarige Harderwijkse. Ze zette deze week een oproepje op haar socialmediakanalen om op haar nummer ‘Vechtersbaas’ te stemmen. Spaander moet het dan hebben van de mensen die haar nummer bij de vrije keuze invullen, aangezien ze niet tussen de reguliere nummers staat. ,,Het zou fantastisch zijn als het lukt, dan spring ik een gat in de lucht.’’

Fanclub

De Heetense muzikant Erwin Nyhoff is net als Spaander ook actief op social media om in de Top 2000 te komen. Hij hoopt met het nummer You Still Think van zijn voormalige band The Prodigal Sons in de lijst te komen. Het idee kwam vanuit zijn fanclub. ,,Eigenlijk wilde ik het vorig jaar al doen, maar toen was ik aan de late kant. Je kon toen volgens mij al bijna niet meer stemmen,’’ lacht de 46-jarige Nyhoff. De Heetenaar heeft in tegenstelling tot Spaander het voordeel dat zijn nummer vanzelf omhoog komt als je een deel van de naam bij het stemmen intypt.

Fysiek campagne voeren zit er voor Spaander niet in. ,,Daar heb ik nog niet zoveel energie voor.’’ De 20-jarige zangeres werd afgelopen zomer kankervrij verklaard na een zwaar behandelingstraject. Ook Nyhoff zie je niet met flyers in de hand mensen overtuigen om op hem te stemmen. ,,Nee, ik het alleen wat extra op Facebook, Twitter en Instagram gezet. En ik benoem het tijdens concerten,’’ vertelt de Heetenaar.

Richtlijn

Spaander heeft nog wel navraag gedaan bij de organisatie over wat ongeveer het minimum aantal benodigde stemmen is om kans te maken om in de lijst te komen. ,,Daar hebben ze niets over losgelaten. Dat is wel jammer, want dan heb je een richtlijn van het aantal stemmen dat nodig is’’, aldus de Harderwijkse. Nyhoff weet ook niet hoeveel stemmen hij ongeveer nodig heeft om een plekje in de Top 2000 te bemachtigen. ,,Geen flauw idee,’’ aldus Nyhoff.

Stemmen op de Top 2000 kan nog tot en met vrijdag 7 december.

 

Bron: De Stentor

 

 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.