Hart van Nederland | Bejaarde bewoners urenlang opgesloten en vastgebonden na woninginbraak Heeten (+ filmpje)

Twee bejaarde bewoners hebben de nacht van zaterdag op zondag opgesloten en vastgebonden doorgebracht in hun woning na een gewapende overval in Heeten. De politie is zondag druk bezig met het onderzoek naar de misdaad.

De twee bewoners van 87 en 73 jaar oud werden gisteravond even na 22.00 uur door twee mannen met een vuurwapen bedreigd en opgesloten in een kamer. Hierbij vond een worsteling plaats waarbij de bewoners lichtgewond raakten. De overvallers haalden vervolgens de hele woning overhoop in hoop iets van waarde te vinden. Toen zij hadden wat ze zochten verlieten zij de woning en lieten de twee bejaarde bewoners aan hun lot over. Het is nog onduidelijk wat zij buit hebben gemaakt.

 

De redding voor de twee bewoners kwam pas zondagochtend. De politie kreeg rond 11.00 uur een melding van bekenden van het paar die de twee vonden in hun woning. Zij zaten toen nog steeds in de kamer waar de overvallers hen opgesloten hadden.

Het onderzoeksteam van de politie probeert nu zoveel mogelijk bewijs te verzamelen en is naarstig op zoek naar camerabeelden van mogelijke getuigen. Mogelijk zijn er daarnaast ook mensen die gisteravond iets opvallends hebben gezien in de buurt van de woning, of mensen die in de buurt van de woning camera’s hebben hangen.

Mensen die meer informatie hebben of beeldmateriaal hebben kunnen de politie bereiken via 0900-8844 of een berichtje sturen via de Facebookpagina van de Politie Raalte.

Beeld: SPS Media

 

Bron: Hart van Nederland

 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.