S.V. Heeten | Heeten verzuimd om aansluiting te krijgen bij SC Zwolle

Heeten stond vandaag voor de zware opgave om punten te pakken tegen Epe dat op de derde plaats op de ranglijst stond en volop in de race is om de nacompetitieplek van de aanstaande kampioen over te nemen. 

Heeten verweerde zich knap, maar kon op het einde niet voorkomen dat het opnieuw met een kleine nederlaag van het veld stapte. Na vijf minuten liep Heeten al tegen een achterstand aan toen een voorzet van links binnen werd gelopen 0-1. Een afstraffing leek in de lucht te hangen, maar gaandeweg herstelde de ploeg zich. Na ruim 20 minuten een vrije trap van Dennis Aarnink die smoorde in de drukte en Chiel van Dartel de nastoot naast schoot. Even later een geweldige redding van Niels Nijenhuis die een inzet van dichtbij onschadelijk maakte. Heeten had in deze fase veelal de bal maar kon Epe gemakkelijk standhouden tot de rust.

Na rust hetzelfde spelbeeld, Heeten probeerde het wel maar het was Epe dat met snelle tegenaanvallen gevaarlijker was, maar doelman Niels de ploeg telkens behoede voor een grotere achterstand. Na 78 minuten werd Rick Kemper gewisseld voor een extra aanvaller, Luuk Maas kwam de aanval versterken, maar nog maar nauwelijks in het veld scoorde Epe uit een onoverzichtelijke situatie de 0-2. Hiermee leek de wedstrijd beslist en kreeg Epe enkele grote kansen om de wedstrijd op slot te gooien maar liet dat na. Heeten maakte de wedstrijd toch weer spannend toen Arno Hendriks na 87 minuten uit een voorzet van links de 1-2 scoorde. Heeten wisselde opnieuw twee keer en invaller Ivan Nijboer zijn eerste daad was een bal op Dennis Aarnink die goed doorging en de 2-2 scoorde. Door deze stand zou Heeten een punt inlopen op sv Zwolle en op twee punten komen, maar in blessuretijd scoorde Epe alsnog de winnende 2-3 en liet alles wat groenwit is in ellende achter.

Door deze nederlaag staat de ploeg 3 punten achter op Zwolle en een veel slechter doelsaldo zodat er minstens 4 punten moet worden ingehaald in de resterende twee wedstrijden. Volgende week speelt Heeten de lastige uitwedstrijd tegen hoogvlieger Turkse Kracht Deventer, maar zolang er kans is moet er geloof zijn in een goed resultaat.

Opstelling: Niels Nijenhuis, Rick Kemper ( Luuk Maas ), Mick Slots ( Jasper van Loevezijn ), Kevin Brinkhof, Arthon Jansen, Jasper Wichers Schreur, Arno Hendriks ( Iwan Nijboer), Rick Evers, Korijn Schrijver, Dennis Aarnink, Chiel van Dartel.

 

Bron: S.V. Heeten

 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.