De Stentor | Verdachte van brute overval op bejaarde broers in Heeten blijft vastzitten

Een van de verdachten van een brute overval op twee bejaarde broers in Heeten lichtte de politie vooraf al in dat het duo gevaar liep. Dat zei zijn raadsman vandaag in de rechtbank in Zwolle.

Advocaat Jacco Botterblom verzocht de rechtbank om zijn client, de 30-jarige Sander van K. uit Almelo, op vrije voeten te stellen. De man zit vast sinds hij op 12 februari werd opgepakt in verband met de overval op de twee broers. De bejaarde mannen werden in januari onder bedreiging van een pistool urenlang in hun eigen woning opgesloten door vermoedelijk twee daders. Er zou in ieder geval 1.400 euro zijn buitgemaakt. 

Ander signalement

,,Of je moet enorm stom zijn of je hebt er niets mee te maken als je voordat de overval plaatsvindt de politie al informeert’', meent de advocaat. Ook de signalementen die de twee slachtoffers van de twee daders opgeven, komen niet overeen met die van Van K. ,,De een is een donkere en de andere een blanke, gezette man.’' Maar er zijn ook sporen die wel naar zijn cliënt leiden, gaf Botterblom toe. 

Zo lagen er spullen in diens huis die mogelijk van de gewelddadige diefstal afkomstig zijn. Volgens Van K. zijn die er door de andere verdachte neergelegd. Van die tweede verdachte zijn schoensporen in het huis van de slachtoffers neergelegd. Die verdachte ontkent eveneens zijn betrokkenheid, maar de advocaat heeft daar dus zijn twijfels bij.

Shovel kopen

De telefoon van de verdachte straalde bovendien ten tijde van de overval een mast in de buurt van Heeten aan. Dat kan kloppen omdat hij op dat moment een shovel aan het kopen was, zei de raadsman. Bovendien zou hij op moment van de overval met de tweede verdachte gebeld hebben. ,,Niet erg logisch als ze allebei in dat huis aanwezig waren’', vond de raadsman. De officier van justitie zei dat het onderzoek nog in volle gang is. Een reden om Van K. op vrije voeten te stellen zag ze niet. Eerder besliste de raadkamer van de rechtbank al dat de verdachte vast moet blijven zitten. De rechtbank wees dinsdag na beraad het verzoek van de advocaat af. Mogelijk wordt de zaak in september inhoudelijk behandeld.

 

Bron: De Stentor

 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.