De Stentor | Vrienden (20) uit Raalte en Heeten krijgen taakstraf, omdat ze man (21) uit Hoonhorst bewusteloos sloegen

Samen met zijn vriend H. (20) uit Heeten mishandelde I. (20) uit Raalte eind maart tijdens een avondje uitgaan in Rijssen een 21-jarige man uit Hoonhorst, omdat deze hem een drankje uit handen stootte. Beide mannen moeten 150 uur werken en een schadevergoeding betalen.

,,Het klopt dat ik hem geslagen heb, maar het was echt maar één keer’’, beweerde de 20-jarige I. tegenover rechter Heijink in Almelo. Bij een van de bars in het Rijssense uitgaanscentrum Lucky botsten I. en het slachtoffer uit Hoonhorst tegen elkaar aan. ,,Hij stootte mijn Bacardi-cola uit mijn handen en ik eiste een nieuwe, maar die wilde hij niet betalen.’’

Na een korte woordenwisseling en wat duw- en trekwerk, wilde de Hoonhorstenaar zich uit de voeten maken, maar tevergeefs: H. kreeg ook lucht van de situatie en zette samen met zijn vriend de achtervolging in.

Grimmig

De mannen raakte slaags bij de ingang van de Fabriek, het middelpunt van het uitgaanscentrum. ,,De sfeer was de hele avond al grimmig. Grote drukte, lange wachtrijen bij de bar en weinig alcohol in de drankjes. Dat zorgde bij mij al voor irritatie en het uit handen stoten van dat drankje was de druppel’’, gaf H. aan als reden voor de mishandeling. ,,Maar dit ging te ver. Ik heb er erg veel spijt van en ben bereid om ervoor te boeten.’’

Volgens eigen zeggen sloegen de twee mannen het slachtoffer beide één keer met de vuist in het gezicht. Een barman die dit alles zag gebeuren, verklaarde tegenover de politie dat de mannen na die ene vuistslag niet waren gestopt. Integendeel: ze sloegen door totdat het slachtoffer bewusteloos op de grond belandde.

Betrouwbaar

,,De barman was nuchter en heeft dit alles goed kunnen zien gebeuren. Dat maakt hem een betrouwbare en waardevolle getuige’’, aldus rechter Heijink.

Officier van justitie Jannink nam de impulsieve actie van de beide mannen hoog op. Mede vanwege het risico dat kleine vechtpartijen kunnen escaleren. Tegen I. en H. eiste ze daarom een taakstraf van 150 uur en immateriële schadevergoeding van 360 euro. ,,Ik wil alleen boeten voor die ene klap die ik heb gegeven’’, maakten beide verdachten duidelijk.

Rechter Heijink achtte bewezen dat de mannen vaker dan één keer hadden geslagen en nam de eis van officier Jannink over.

 

Bron: De Stentor

 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.