De Stentor | Verdachte overval bejaarde broers in Heeten wil getuigen laten horen

De tweede verdachte van de overval op twee bejaarde broers in Heeten hoopt met getuigenverklaringen aan te tonen dat hij een alibi heeft voor de dag van het geweldsmisdrijf, 12 januari dit jaar. Dat blijkt uit de woorden van zijn advocaat Arjan Syrier, na afloop van een pro formazitting in Zwolle.

De broers van destijds 73 en 87 jaar zijn bij de overval onder dreiging van een vuurwapen eerst op de knieën gedwongen en vervolgens dertien uur opgesloten geweest in een slaapkamer. De overvallers zijn er vandoor gegaan met in elk geval 1400 euro, zo staat in de tenlastelegging, pakjes shag en een pepermuntblikje met ouderwetse centen.

Woonachtig in gevangenis

Eind februari is een nu dertigjarige man uit Almelo opgepakt, een maand later volgde de aanhouding van Michael G. (49) waarvan als woonadres momenteel de PI in Lelystad bekend is, hoewel hij in de PI Leeuwarden verblijft. Hij verscheen dinsdag voor het eerst in het openbaar voor de rechtbank. Het einddossier in de zaak is volgens het Openbaar Ministerie rond 19 juli gereed. Daarna volgt een regiezitting waarop de advocaten onderzoekwensen gaan indienen, waaronder het horen van getuigen.

Geen geweldsdelicten

Het Openbaar Ministerie hoopt dan ook andere zaken tegen G. rond te hebben, die van meer wordt verdacht dan de overval. Maar dat zijn, volgens raadsman Syrier, geen geweldsdelicten. De inhoudelijke behandeling is voorlopig gepland op 26 september: de Almeloër in de ochtend, zijn medeverdachte in de middag.

In een eerdere zitting tegen de man uit Almelo, Sander van K., werd duidelijk dat ook hij een ontkennende verdachte is, maar de rechtbank liet hem niet naar huis gaan. De advocaat van G. deed geen verzoek tot opheffing

 

Bron: De Stentor

 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.