Kira Overmars: Plezier is de basis om je persoonlijk te kunnen ontwikkelen en daarna als team sterker te worden

Gepubliceerd op 26 september 2018 13:51

Komend weekend gaan de handbalcompetities weer van start. De dames van Plus Severijn beginnen de competitie met een thuiswedstrijd tegen LHC (aanvang 20.15). Heeten Online blikt vooruit met trainster/coach Kira Overmars.

 

Kira, wat verwacht je van deze wedstrijd?
Ik moet eerlijk zeggen dat ik het lastig vind om deze vraag te beantwoorden. En dat heeft te maken met het feit dat ik niet veel van deze tegenstander weet. Vorig jaar zijn er veel belangrijke speelsters gestopt bij LHC en hebben ze het vooral met jeugdspelers op moeten vangen. Zij hebben daardoor een zwaar jaar gehad in de hoofdklasse en zijn aan het einde van de competitie gedegradeerd naar de 1e klasse.
Ook wij hebben een aantal wisselingen door moeten voeren, omdat er speelsters zijn gestopt of een stap hebben kunnen maken naar een hoger niveau. Tevens kampen een aantal spelers met een langdurige blessure.
Ik verwacht dat LHC binnen een aantal jaren wel weer terug wil naar de hoofdklasse en dus ook goed wil beginnen aan dit seizoen. Als ik in kernwoorden mag spreken dan ga ik voor: strijd, passie en twee punten voor ons!


Hoe is de voorbereiding op de competitie verlopen?
Ondanks de wisselingen binnen het team en de blessures ben ik tevreden over onze voorbereiding. Er werd hard en fanatiek getraind, we hebben een aantal goede oefenwedstrijden gespeeld en we hebben enkele vaste patronen goed door kunnen voeren in de dekking en in de aanval.


Zijn er veel nieuwe speelsters in het team?
Dit jaar heeft Linet Slinkman de stap kunnen maken naar dames 1. Ook Nynke Haarman zal regelmatig met ons meespelen. Zij zit in selectie dames 1-2.
Daarnaast heeft Kayra Rodijk haar handbalschoenen weer van zolder gehaald en zij zal kijken of ze kan aansluiten bij dames 1. Gezien haar studie, werk en haar rol als trainer/coach bij de jeugd van Handbal Heeten moeten we goed kijken of dit voor haar haalbaar blijft.

 

Wat is de doelstelling het komende seizoen?
Het belangrijkste blijft plezier. Dit moet er zijn binnen het team, want dat is de basis om je uiteindelijk persoonlijk te kunnen ontwikkelen en daarna als team sterker te worden.
Ik wil, als coach, natuurlijk alle wedstrijden winnen en de meiden net zo. Maar als ik reëel ben, denk ik dat het mooi is als we in de top van de middenmoot mee kunnen draaien.

 

Heb je de ambitie om als coach hogerop te komen?
Daar heb ik eigenlijk nog geen moment over nagedacht. Ik moet zeggen dat het trainen met deze groep mij goed bevalt. De meiden hebben plezier en ik ook. Dat staat voorop.
En als je dan ook dingen in de wedstrijd terugziet die je traint… Ja… Dan zal je mij wel eens een vreugdesprongetje zien maken.
En wat het trainen en coachen voor mij in de toekomst brengt… Dat zien we dan wel weer.

 

 

Foto: De Stentor


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.